به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، منابع آگاه مصری و فلسطینی که در جریان جزئیات توافق آتش بس اخیر میان گروههای فلسطینی در باریکه غزه و رژیم صهیونیستی قرار دارند، مفاد این توافق که از ساعت ۴ بامداد دوشنبه به مرحله اجرا درآمد را فاش کردند.
این منابع به العربی الجدید اعلام کردند که بر اساس بندهای این توافق، رژیم صهیونیستی به محض توقف درگیریها، باید تفاهمات حاصل شده اخیر برای آرام سازی اوضاع در غزه و در رأس آن افزایش مسافت مجاز برای ماهیگیری فلسطینیان در آبهای غزه به ۱۵ مایل، افزایش میزان سوخت ارسالی برای فعالیت نیروگاه تولید برق غزه به ویژه در ماه مبارک رمضان، تسهیل واردات کالا به غزه و یا صادرات کالاهای این باریکه به خارج را اجرا کند.
به گفته این منابع، در توافق حاصل شده بر ضرورت توقف تیراندازی نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به سمت شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز بازگشت هفتگی در مرزهای غزه تاکید و اعلام شده که در صورت نقض این بند، هرگونه توافقی باطل و لغو خواهد شد و در صورت تیراندازی به سمت تظاهرات کنندگان، تمامی اهداف صهیونیستی در تیررس مقاومت خواهد بود.
به موجب این توافق، رژیم صهیونیستی حق ترور رهبران فلسطینی اعم از فعالان سیاسی یا نظامی را ندارد.
منابع مصری اعلام کردند که گروههای فلسطینی برای نخستین بار شرطی دیگر را نیز به توافق آرام سازی اوضاع در غزه افزوده اند که عبارت است از توقف تدابیر امنیتی و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان کرانه باختری و قدس اشغالی و ارائه تسهیلاتی به اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی.
منابع مصری آگاه از پرونده مذاکرات هیئتهای حماس و جهاد اسلامی در قاهره عنوان کردند که مذاکرات این بار بسیار سختتر و پیچیدهتر از دفعات قبلی بوده است و مقاومت این بار تحولاتی در موضع خود ایجاد کرده و اعلام کرد که آماده است نه تنها جنگ با رژیم صهیونیستی را ادامه دهد بلکه در صورت لزوم دامنه آتش خود را نیز گستردهتر کند و ضرباتی سخت و کاری به این رژیم وارد کند و در همین راستا از اطلاعاتی مهم و حساس پرده برداشت.
این منابع فاش کردند که در هر درگیری، این رژیم صهیونیستی بوده که خواستار پادرمیانی مصر برای توقف درگیری و بازگشت آرامش شده است و هر بار گمان کرده که میتواند حملاتی را صورت داده و اهداف مدنظر خود را محقق کند و گروههای فلسطینی سریعاً درخواست آتش بس را پذیرفته و واکنشی نشان نمیدهند.
منابع مذکور اشاره کردند که در این دور از درگیریها، شاهد تحولاتی در حملات گروههای مقاومت بودیم که دامنه آن به سمت اهدافی اطلاعاتی نیز امتداد یافت، به همین خاطر رژیم صهیونیستی با ترور حامد خضری از فرماندهان قسام به آن واکنش نشان داد تا این پیام را ابلاغ کند که میتواند رهبران مقاومت را ترور کند.
منابع مصری افزودند که حملات گسترده و شدید مقاومت فلسطین قبل از دست یابی به توافق آتش بس سهم بسزایی در حصول این توافق داشت. این منابع تاکید کردند که سلاحهای پیشرفته ای که مقاومت رونمایی کرد و عملیاتهای آن از جمله هدف قرار دادن اهداف نظامی با پهپاد و یا ترور شخصیتهای بارز اسرائیلی و غیره همگی در میز مذاکرات هیئتهای حماس و جهاد اسلامی با مسئولان سازمان اطلاعات مصر حاضر و مطرح بود.
نظر شما